Persoonlijke Ontwikkeling

Gedrag en gevoel in overeenstemming krijgen met elkaar.

Persoonlijk Leiderschap ontwikkelen.

Persoonlijke ontwikkeling is onontbeerlijk voor diegene die meer uit het leven willen halen. Ook voor mensen die op dieper niveau weten dat er meer is tussen hemel en aarde.

 

 

Zelfkennis is essentieel om te zijn hoe je wilt zijn. Wie je Bent!

Hoe komt het dat ik doe wat ik doe en denk zoals ik denk?

Gedragspatronen en niet werkende overtuigingen, zaken waar je tegenaan loopt in je leven, zijn vaak op veel dieper niveau de oorzaak hiervan.

Je eigen triggers (buttons) en patronen leren kennen, maakt dat je er milder naar kunt kijken, waardoor er makkelijker een nieuw beter werkend manier van leven is.

Zelfkennis, dat ik weet wat ik doe, kies wat ik wil en voel wat ik voel. De `ruis`oplossen geeft helderheid en kracht.

 

Emotioneel Bewustzijn

Persoonlijke ontwikkeling begint bij bewustwording van je emoties en gevoelens. Emotioneel bewustzijn betekent dat je je continue bewust bent van alles wat je voelt. Dit is soms moeilijk omdat de meeste emoties pijnlijk zijn, zoals bv oud zeer, frustratie, schuldgevoel, verdriet of boosheid.

Maar die pijnlijke emoties loslaten geven je wel de mogelijkheid die je nodig hebt om spiritueel te groeien en weer opgelucht adem te halen.

 

Gevoelens en emoties

Het (weer) in contact komen met je gevoelens en emoties geeft ook veel positieve dingen.. het in contact komen met jezelf , Wie jij bent, ervaren hoe sterk je eigenlijk bent. Je (onbewuste) innerlijke conflict oplossen, zodat er harmonie is tussen je persoonlijkheid en je ziel. Meer voelen betekent meer kunnen genieten, meer passie en dankbaarheid, alles smaakt beter, alles ruikt beter, je relaties met collegae, medewerkers, partners en kinderen etc. worden duidelijk verbeterd doordat de relatie met jezelf kwalitatief veel beter wordt.

Gevoelens en emoties horen bij ons. Alleen is het de kunst om er niet aan overgeleverd te zijn, maar om je eigen gevoelens te begrijpen en te laten zien. Ook dat je jouw emoties voorr je te laten werken en dat je niet gaat afreageren op de mensen waar je van houdt, maar dat je zelf verantwoordelijkheid neemt voor je eigen frustratie, woede, pijn etc. Je kent dat misschien wel, wanneer je je gestresst voelt, dat je onevenredig boos kunt worden op je partner of kinderen. Begrijpen waar deze gevoelens vandaan komen en leren hoe je er mee om kan gaan.