inspirare .jpg

Spirituele Ontwikkeling

De ziel begrijpt wat het verstand niet kan bevatten. De ziel spreekt via intuïtie, je gevoel, in beelden, in flitsgedachten, in gewoon weten. Luisteren naar je intuïtie, gevoel, die innerlijke stem. Respecteren van je gevoel. Van binnen weten we alles al, we hoeven alleen, stil te zijn, te luisteren, naar die innerlijke stem, een impuls, een gedachte, een gevoel...en ermee in contact komen. Wanneer je naar je gevoel luistert, zul je weten wat het beste is voor jou. Je kent dat wel van die situaties waarvan je achteraf zegt: zie je wel ik wist het wel`dat had ik beter niet kunnen doen.

Onze ziel streeft ernaar te zijn en te ervaren Wie we werkelijk zijn....... om ons scheppend vermogen volledig te gebruiken. Wij scheppen onszelf opnieuw in ieder moment van het NU!

Bewustzijn, dat waarvan je je echt bewust bent, is de basis van alle waarheid en aldus van alle spiritualiteit.
De beste hulp die je kunt geven aan jezelf en anderen is te o n t w a k e n, je te herinneren Wie je werkelijk bent. Te leven vanuit je essentie: Liefde!

 

Spiritualiteit heeft te maken met je ziel

Jouw ziel is het deel van jou dat verlangt naar harmonie, samenwerking, dingen delen met elkaar en heeft eerbied voor het Leven. Het is dat deel van jou dat al bestond voordat je werd geboren, en dat zal blijven bestaan na je dood. Het is de essentie van wie jij bent!! Wanneer je alleen je persoonlijkheid ziet, dan geloof je dat je alleen een lichaam en geest bent. Wanneer je jezelf ook begint te zien als een ziel, begint alles te veranderen.

Spirituele groei is leren hoe je je persoonlijkheid en je ziel kunt in alignment krijgt (op een lijn dus). Relaties en zeker intieme relaties zijn hierin bijzonder behulpzaam. Zij brengen alles in jou naar boven wat in de weg staat tussen jou en harmonie, samenwerking, het delen met elkaar en eerbied voor het Leven zelf. Elke relatie doet dat met je, maar wanneer je dag en nacht met dezelfde persoon leeft, dan leer je meer over elkaar en jezelf. Je leert elkaars gewoonten kennen. Je ziet elkaars angsten. Je ziet ook elkaars vreugdes.


 

Ziel verlangt samenwerking met je persoonlijkheid.

Onze ziel verlangt samenwerking met je persoonlijkheid, andere mensen,
de natuur en met het Leven zelf. Je voelt en ervaart zelf wanneer en wat er
ontbreekt in je leven:

`If you want to know the areas of your life that 

require a little attention, just look at your life!

There it is all laid out for you. You can see in

your life that what you are creating, time after

time, is the same old pattern of lack. And that

is not just the money, but lack of love, lack of

joy, lack of beauty and harmony, lack of play.

 

P´taah